A hoki alfa volt a gyerekkori szerelmem

1. fejezet

Tíz perccel korábban érkeztem meg az Árnyék Gimnázium kapujához, de úgy döntöttem, hogy még nem megyek be. Egy nagy tölgyfa mögé bújtam, remélve, hogy megvédhetem magam a többi diák elítélő tekintetétől.

Az iskola a legkevésbé kedvelt helyemmé vált, állandóan emlékeztetett a másságomra és arra a fájdalmas igazságra, amire tizenhárom éves koromban jöttem rá...

Nem tudtam úgy változni, mint a többi vérfarkas, mert farkas nélküli voltam.

Ez a felfedezés olyan módon forgatta fel az életemet, ahogyan azt soha nem is gondoltam volna.

Más lettem.

A farkastalanok balszerencsével születnek, mondták. És ez valóban átoknak tűnt.

Azóta már nem tudtam utolérni a társaimat, akik fizikai erőben már eltolódtak.

A vérfarkasok, különösen a tizenévesek az iskolában nagyra értékelték az atlétikai képességeket. Lassan, de biztosan a barátaim eltávolodtak tőlem, én pedig kívülállóvá váltam a fajtám körében.

Sokáig tartott, amíg hozzászoktam a "másságomhoz", és rájöttem, hogy nem szabad hagynom, hogy a körülményeim határozzanak meg.

Az energiámat az intelligenciám fejlesztésére fordítottam. Ha a fizikai erőmre nem támaszkodhattam, akkor a szellemi erőmet építettem fel odaadással és kemény munkával.

A könyvek lettek a menedékem, a tudás és az erőforrásom. Fáradhatatlanul tanultam, feláldozva azt az élénk és bátor lányt, aki valaha voltam, a tudás megszerzéséért.

Ennek eredményeképpen természetesen napbarnított bőröm elsápadt, és a lélekben lévő tűz elhalványult. A vastag szemüveg állandó kísérőm lett, a könyvekbe temetett számtalan óra tanúsága.

Úgy tűntem ki a társaim közül, mint a szúrós hüvelykujjam, de tudtam, hogy csak más úton járok.

Amire nem számítottam, hogy most, átiratkozó diákként ez még rosszabb lett.

Az új iskolában elkezdtek piszkálni.

Hangos csengőszó jelezte az iskolai nap kezdetét.

A rettegés hulláma futott végig az ereimben, ahogy beljebb siettem, az első órám felé.

Az egész délelőtt a vérfarkasok harci edzése volt - az, amitől a legjobban féltem. Tudtam, hogy nem tudnék megmérkőzni az osztálytársaimmal egy olyan helyen, ahol az erőt nagyra értékelték.

Miután átöltöztem a tornaruhámba, csatlakoztam az osztálytársaim összebújó köréhez. Beletörődve a szokásos oldalvonali szerepembe, felkészültem arra, hogy a könyveimmel a háttérbe húzódjak.

Ám éppen, amikor a lapok biztonságába akartam visszavonulni, edzőnk hangja megzavarta gondolataimat.

"Mindenki ossza szét magát párokba, és ezúttal próbáljatok meg mindenkit bevonni" - kiáltotta az edző, szavaiból áradt a befogadás hangsúlyozása.

"Shana, légy a partnerem." Jessica volt az. Mosollyal a csinos arcán mondta, de a hangja elárulta a valódi szándékát. Amióta itt vagyok, a kötekedése és a gúnyolódása sosem hagyott alább.

"Soha nem hagynám, hogy egy farkas nélküli lány egyedül fúrjon - folytatta Jessica.

Az egész osztályból kitört a nevetés. Éreztem, hogy a vér az arcomba szökik.

"Rendben. Ne használd a farkasodat Shanával szemben" - figyelmeztette az edző Jessicát, mielőtt megfújta a sípját.

"Természetesen, edző! Kíméletes leszek vele" - ígérte Jessica, de ez nyilvánvalóan hazugság volt.Szemben állt velem, és ide-oda recsegte a nyakát. Az én törékeny testemhez képest Jessica gömbölyded, de izmos volt, erős karokkal és lábakkal.

Ökölbe szorítottam a kezem.

Jessica nem vesztegette az időt, hogy megmutassa az erejét, könnyedén kiütött az egyensúlyomból. Küszködtem, hogy lépést tartsak vele, éreztem a fizikai képességeink közötti éles különbséget.

Az incselkedése és gúnyolódása csak arra szolgált, hogy rávilágítson a gyengeségeimre.

"Ez a legjobb, amit tudsz?" Jessica gúnyosan gúnyolódott; öklét kihívásra emelte.

Fogcsikorgatva összeszedtem minden erőmet, hogy megpróbáljam levenni a lábáról.

De előre láthatóan Jessica gyorsabb és ügyesebb volt, könnyedén kitért a próbálkozásaim elől. A vállamnak vágta a súlyát, amitől hátratántorodtam.

Csak egy pillanatom volt, hogy visszanyerjem az egyensúlyomat, mielőtt újra meglökött.

Az osztály körülöttünk kuncogott, és Jessica-nak szurkoltak, miközben ő előrenyomult, és a szeme csillogott a szórakozottságtól.

Mindig is csodálkoztam, miért bántak velem ilyen szörnyen, csak azért, mert más voltam. "Miért vágsz ilyen hosszú arcot, Shana?" Jessica gúnyolódott. "Nem próbálsz meg visszavágni? Alig van egy karcolásom!"

Egy karcolás? Öregem, de szerettem volna egy karcolást adni neki, pont azon az önelégült mosolyon az arcán...

Düh bugyborékolt a bőröm felszíne alatt, és Jessica felé indultam. Úgy tűnt, meglepte a kirohanásom, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megállítsa.

Egy megfontolt mozdulattal leütötte a szemüvegemet az arcomról, így zavartan és kiszolgáltatottan feküdtem a földön.

Hogy a sérülést tetézze, egy hátulról érkező lökéssel megalázva elterültem, miközben a környező diákok élvezték a látványt.

"Ez túl könnyű volt! Hogyan gyakorolhatnánk Shanával, ha az erejének hiánya befolyásolja az edzésünket? Ő nem olyan jó, mint mi" - vitatkozott Jessica az edzővel, és mérges pillantást vetett rám.

Az edző, akinek nem sok választása maradt, arra utasított, hogy pihenjek, gyakorlatilag felmentve engem az edzés hátralévő része alól. Jessica és a barátai pacsiztak egymással, elégedetten, hogy száműztek engem.

Frusztráció gyűlt fel bennem, ahogy néztem, ahogy az osztálytársaim folytatják az edzést, és megint csak az én vélt gyengeségem miatt szorultak ki.

Könnyek gyűltek a szemembe, a düh és a mély szomorúság keveréke. A gúnyolódásuk és a saját alkalmatlanságom súlya azzal fenyegetett, hogy összetör.

Nem vagy gyenge, Shana, csak más. Ne hagyd, hogy ezt éreztessék veled.

Remegő kézzel felkaptam magam a földről, és leporoltam a ruhámat. A szemem könnybe lábadt, de nem engedtem, hogy könnyek potyogjanak.

Ahogy elfordultam a nevetésüktől, néma ígéretet tettem magamnak - hogy nem ököllel vagy karmokkal, hanem rugalmassággal, intelligenciával és rendíthetetlen önbizalommal fogok harcolni.

Nem fogják látni, hogy sírok.

Ma nem.

Soha többé.

Képtelen voltam tovább elviselni a megaláztatást. A jégkorongstadionban kerestem menedéket, elmenekülve a perzselő hőség elől.

A fagyos levegő némi vigaszt nyújtott, amikor letelepedtem a lelátóra, és elővettem a naplómat. Ez volt a bizalmasom, a hely, ahol kiöntöttem a szívemet, és megírtam a könyörtelen zaklatást, amit az iskolában elszenvedtem.Biztos tovább ültem ott, mint gondoltam, gondolataimba merülve, mert nem vettem észre a jégkorongcsapat érkezését, amíg körbe nem vettek.

A szívem felgyorsult, ahogy sietve becsuktam a naplómat, felmérve az előttem álló játékosokat. Az iskolánk kabalája egy sárkány volt, és ez tükröződött a játékosok egyenruháján is.

Elegánsak voltak, az erdőzöld és a füstös fekete árnyalataival színezve.

A játékosok magabiztosságot és bajtársiasságot sugároztak, és más energiát árasztottak, mint az iskola többi tagja.

Érinthetetlennek, hatalmasnak tűntek.

"Mit keresel itt?" Egy fekete hajú srác kérdezte, rám szegezve a tekintetét.

Megdöbbentem, és elakadtam a szavaimban. "Én-én épp indulni készültem."

De mielőtt menekülhettem volna, egy másik, napbarnított bőrű fickó szólalt meg. "Te vagy az új átjelentkező diák, a farkas nélküli lány, ugye?"

Szótlanul bólintottam, és éreztem, hogy kiszárad a szám.

"Te vagy a balszerencsét hozó bűbáj" - csattant fel a barnásbarna fiú. "Távoznod kell. Még a csapat többi tagjára is átragadsz."

"Igen, nincs szükségünk rád és a fajtádra itt" - mondta a sötét hajú fiú.

Hirtelen mindannyian sértéseket vágtak hozzám, és úgy tűnt, egyre közelebb és közelebb kerülnek hozzám.

Ekkor a stadion ajtajai kinyíltak, és egy magas, zilált, sötét hajú, fodros, szúrós kék szemű alak lépett be.

Már csak a jelenléte is elhallgattatott mindenkit, mivel minden figyelem rá irányult, beleértve az enyémet is.

Bár még csak két hónapja voltam itt, számtalanszor hallottam róla.

Lucas volt az, az iskolánk kevés Alfájának egyike. A jégkorongcsapat kapitánya és az iskola hírhedt playboya.

A szívem elállt, ahogy őt néztem.

Számomra rejtély volt. Minden, amit róla hallottam, bajjal járt, különösen ami a szívtipró hírnevét illeti.

De azt is hallottam, hogy a mosolya lehengerlő volt, a szája pedig mindig előállt egy gyors poénnal vagy kacér tréfával.

És ahogy most ránéztem, nem igazán tudtam hibáztatni senkit, akinek összetörték volna a szívét miatta. Ő egy üdvözlendő fajta bajkeverő volt.

"Mit csináltok?" Lucas mély, parancsoló hangja visszhangzott a stadion falain keresztül. A tekintete rövid időre a pánikba esett arcomra esett, mielőtt visszatért volna a csapattársaihoz. "A következő meccsünk most szombaton lesz. Ne vesztegessétek az időt, és készüljetek fel az edzésre!".

A körülöttem lévő játékosok megálltak, egy pillanatra meghökkentek Lucas tekintélyt parancsoló jelenlététől.

"Nos?" Lucas folytatta, tekintete szúrós volt. "Mire várnak mindannyian? Gyerünk!"

Mintha transzból szakadtak volna ki, a fiúk gyorsan elhaladtak mellettem, fejüket lehajtva, ahogy elhaladtak a csapatkapitányuk mellett.

Lucas állkapcsát összeszorítva nézett a csapattársaira. Soha nem voltam még Lucas közelében, de a nemtörődöm viselkedése meglepett.

Nem az a kacér, gondtalan srác volt, amilyennek elképzeltem. A tekintetéből olyan kemény szigor áradt, hogy végigfutott a hideg a hátamon.

Amikor azonban a tekintete visszatért rám, meglepődtem, hogy nem éreztem magam olyan idegesnek, mint vártam.

Ehelyett nem tudtam megállni, hogy ne érezzem az ismerősség érzését, amikor a tekintetünk összeakadt.

2. fejezet

"Szerintem ki kéne rúgnunk innen - javasolta a napbarnított fiú, amikor elhaladt Lucas mellett, szavaiból csöpögött a megvetés. "Ő a farkas nélküli lány. Az összes balszerencséje átragad a csapatra."

A "farkas nélküli" kifejezés használata úgy hangzott, mintha valamilyen fertőző betegségem lenne.

Úgy éreztem, mintha kitaszítottnak bélyegezne, akit mindenáron el kell kerülni.

És bizonyos értelemben ez így is volt.

Lucas összeráncolt szemöldökkel nézett rám, mélykék szemei a vihar utáni nyugodt óceán hullámaira emlékeztettek.

Látszott rajta, hogy tépelődik, nem tudja, mit tegyen.

Normális esetben már elmentem volna, hogy elkerüljek minden további bajt, különösen egy ilyen megfélemlítő közönség előtt. Nem tudtam, hogy ez az ismerőssége vagy a tétovasága miatt van-e, ezért úgy döntöttem, hogy mondok valamit magamnak.

"Azt sem fogod észrevenni, hogy itt vagyok - sikerült mondanom Lucasnak.

A tekintetéből barátságosság áradt, ami bátorságot adott a folytatáshoz.

"Csak azért ülök itt, mert túl meleg van odakint. És különben is, ez a stadion az iskola állami tulajdona, vagyis bárki szabadon látogathatja".  

Lucas továbbra is szótlanul bámult rám, a szeme az enyémre szegeződött.

"Ígérem, nem foglak zavarni téged vagy a csapatot. Kérlek..."

Egyetlen szó nélkül bólintott, majd elfordult, és parancsokat ugatott a csapattársainak, hogy kezdjék el az edzést.

Ahogy körülnéztem, láttam, hogy a hokicsapat többi játékosa nem értett egyet Lucas döntésével, miszerint a lelátón maradhatok.

Az irányomba vetett pillantásaik aggodalommal és tétovázással teltek.

"Ne bámuld már őt. Tegyetek úgy, mintha itt sem lenne" - parancsolta határozottan Lucas a csapattársainak. Aztán a szeme a szoba másik végéből visszatért az enyémre. "Megígérte, hogy nem zavar minket, igaz?"

Bólintottam, a beleegyezésemet szórakozottan adtam meg.

Ezzel a hokicsapat elkezdte az edzést, fokozatosan megfeledkezve a jelenlétemről.

A lelátó tetején ülve figyeltem szinkronizált mozgásukat a jégen.

Még a sisakjukkal a fejükön is könnyedén azonosítottam minden egyes játékost, felismerve egyedi stílusukat és képességeiket.

Különösen Lucas tűnt ki, aki precízen és finoman vezette a csapatot.

Ő volt a sebesség és az erő megtestesítője, könnyedén átsuhant robusztus csapattársai között, és úgy siklott a jégen, mintha egy lenne a jéggel.

Az egész csapat tökéletes harmóniában dolgozott, folyamatos kommunikációjuk és zökkenőmentes együttműködésük elkötelezettségükről és ügyességükről tanúskodott.

Volt közöttük egy játékos, aki úgy tűnt, több hibát követ el, mint a többiek. Az én nézőpontomból úgy tűnt, hogy alacsonyabb, mint a csapattársai, és nehezen tudott lépést tartani velük.

Lucas, aki mindig is a vezető volt, nem habozott kijavítani és bátorítani az alacsonyabb játékost, és a támogatás jeleként egy könnyű pofont adott a vállára, amikor az megbotlott.

Nyilvánvaló volt, hogy Lucas tiszteletet parancsol az egész csapatnak, akik tőle várták az útmutatást.

A szemem az egész edzés alatt Lucasra szegeződött, és lenyűgözött az energiája és az irányítása a jégen.Kinyitottam a naplómat, és firkálni kezdtem. Néha-néha felnézve figyeltem őt. Mielőtt rájöttem volna, mit tettem, észrevettem, hogy Lucas körvonalait vázoltam fel.

Volt benne valami...

egyfajta ismerősség, ami az emlékezetem sarkaiba rángatta.

Annyira emlékeztetett egy gyerekkori barátomra, valakire, akinek ugyanaz volt a neve.

A nosztalgia hullámában belemélyedtem a naplóm lapjaiba, egy rejtett gyöngyszemet keresve. És ott volt...

egy fénykép, melyen két gyengéd ölelésbe zárt gyermek látható.

Az egyik, egy foghíjasan vigyorgó kislány, aki határtalan boldogságot sugárzott élénk rózsaszín tornacipőjében és rendesen összekötött copfjaiban.

A másik, egy baseball sapkát viselő fiú, akinek telt az arca és ragyognak a kék szemek.

Egyszer volt egy Lucas nevű szomszédom, együtt nőttünk fel.

Számomra ő volt a Medve...

a fiú, aki mindig a legmelegebb öleléssel üdvözölt.

Sajnos a többi gyerek zaklatta Medvét.

Azért vették célba, mert a nagymamájával élt, és a szülei sosem voltak a közelben. A gyerekek azért is piszkálták, mert sokkal nehezebb volt, mint a többi korunkbeli gyerek.

Utáltam látni, hogy az emberek a súlya és a családi helyzete miatt zaklatják Medvét.

Ez nem volt igazságos, és valahányszor valaki megpróbálta piszkálni Medvét, én voltam az első, aki miatt megbánta a szavait.

Bear lett az egyetlen legjobb barátom, én pedig az övé.

Amikor tíz éves voltam, a szüleim elváltak. El kellett költöznöm anyámmal egy teljesen más városba, és ott kellett hagynom Medvét.

Ez volt az egyik legnehezebb dolog, amit meg kellett tennem.

De aztán anyu három hónapja meghalt, és vissza kellett költöznöm a régi városomba, hogy apámmal éljek...

De kizárt volt, hogy az én Lucasom ilyen bájos Alfa legyen, aki előttem korcsolyázik a jégen.

Túlságosan különböztek egymástól.

Ráadásul fogalmam sem volt róla, hogy Lucas még mindig ebben a városban él-e.

Talán elmehetnék a nagymamájához, hátha ott van.

De ha Lucas még mindig itt élt, és véletlenül meglátott volna... mit gondolna most rólam?

Lenéztem vékony végtagjaimra és sápadt bőrömre. Annyira más voltam, mint az az erős, magabiztos lány, aki gyerekkoromban voltam.

Medve fel sem ismerne engem.

De úgy éreztem, mintha én sem ismerném fel Medvét.

Elvégre nyolc év telt el azóta, hogy utoljára láttam.

Mindkettőnk számára elkerülhetetlen volt a változás.

Felnéztem a kezemben tartott képről, és észrevettem, hogy vége a hokiedzésnek.

A legtöbb fiú már lekorcsolyázott a jégről, és az öltözők felé tartott.

Mielőtt még tudtam volna, mit csinálnak a lábaim, elkezdtem lemászni a lelátón, követve a hokicsapatot.

Valami bennem nyomta előre a lábam. Talán ő volt az egyetlen, aki itt - valamilyen mértékben - egyénként szeretne tisztelni engem.

"Lucas!" Kiáltottam, próbáltam felkelteni a figyelmét.

Néhány másik hokis meghallotta, hogy a kapitányuk után kiabálok, és kinevetett. Nem vettem róluk tudomást, miközben kettesével ugráltam lefelé a lelátón.

 De nem hiányoztak a villanások, amikor a telefonjukkal fényképezték az általam teremtett jelenetet.

Lucas volt az utolsó játékos, aki elhagyta a jeget, és a fejét felém fordította, amikor meghallotta, hogy a nevét kiabálom.

Egyik kezében tartotta a sisakját, és sötét haját izzadság borította, ahogy a homlokára tapadt.

Bámult rám, óceánkék szemei olvashatatlanok voltak. De lassan pislogott, mintha csak most jutott volna eszébe, hogy végig ott voltam.

"Köszönöm - böktem ki. "Hogy maradhattam."

Lucas a legapróbb mosolyra húzta a száját. "Szóra sem érdemes."

"Csodálatos voltál odakint" - mondtam lélegzetvisszafojtva. Éreztem, ahogy forróság kúszik az arcomra, hirtelen kicsit zavarban éreztem magam.

Lucas mosolya kiszélesedett, és nem tudtam nem arra gondolni, hogy ettől még vonzóbbá vált.

Veszélyes mosoly volt, olyan, amitől az ember kétségbeesetten próbált volna imponálni neki.

Kinyitottam a számat, hogy többet mondjak, de egy újabb kameravillanás a szemem sarkából megállásra késztetett.

Összeszorítottam a számat, és elfordultam, túl ideges voltam ahhoz, hogy még egy szót is kimondjak.

Összeszedtem a holmimat, és elindultam a büfé irányába.

Végre ebédidő volt, és éhes voltam. Különben is, az étel mindig fel tudta dobni a rossz hangulatot.

"Nézd csak, ki van itt!" - gúnyolódott egy ismerős hang, amitől megdermedtem.

Meg sem kellett fordulnom, amikor Jessica és az összes követője rosszindulatú mosollyal vett körül.

"Épp rólad beszéltünk" - kuncogott az egyik követő az orra alatt.

A szívem megdobbant.

Jessica a valaha látott leghamisabb mosolyt varázsolta az arcára. "Most vallottad be Lucasnak a szerelmedet?"


3. fejezet

"Mi?" Hitetlenkedve bámultam Jessicára, a szívem a mellkasomban dobogott.

A szavainak súlya rám nehezedett, és zavarba ejtett.

"Hallottuk a pletykákat" - mondta Jessica, hangjában egyszerre volt jelen a szórakozottság és a felsőbbrendűség, miközben lazán mutatott a körülötte álló baráti társaságára. "Eléggé elfoglalt voltál ma. Ugye, Shana?"

Az összes csatlósa ott állt, vigyorral az arcukon.

A Shadow High a pletykák és pletykák központja volt, ahol a suttogások gyorsan terjedtek.

Úgy tűnt, minden héten volt egy másik történet, amire a diákok összpontosítottak.

De kívülállóként mindig is a periférián maradtam, nem tudtam, milyen bonyolult információhálózat kavarog körülöttem.

Végül is nem voltak barátaim. Nem volt kivel pletykálni.

"Milyen pletyka?" Kérdeztem alig hallható hangon, miközben éreztem, hogy a gerincemben kúszik fel a nyugtalanság.

Jessica a szemét forgatva elővette a telefonját a zsebéből, ajkán gonosz mosoly játszott. "Ne is tégy úgy, mintha nem tudnád. Mindannyian láttuk a bizonyítékot."

Az arcom elé tolta a képernyőt, és egy fotót mutatott rólam a hokipályán, amint kétségbeesetten Lucas után kiáltok.

A szívem összeszorult, amikor rájöttem, milyen rosszul néz ki ez a részemről.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a hokisok állnak e kegyetlen tett mögött.

Megörökítették ezt a sebezhető pillanatot, és megosztották az egész iskolában különböző csoportos chateken keresztül, biztosítva, hogy az iskolában mindenki láthassa.

De én nem ezt csináltam! Kiabálni akartam. Ez az egész annyira rossz!

Ahogy elolvastam az egyik szöveges üzenetet, amely Jessica telefonján jelent meg, a megaláztatás hulláma söpört végig rajtam.

"LOL Shana épp most vallott szerelmet Alfa Lucasnak! Azt hiszi, hogy van esélye? Ő a FARKAS NÉLKÜL és az iskola legnagyobb LÚZSA. Milyen szánalmas!"

Jessica nevetése visszhangzott a fülemben, felerősítve a fájdalmat, amit ezek a bántó szavak okoztak. "Most komolyan, Shana, mit gondoltál? Te és Lucas? Még arra sem vagy méltó, hogy egy súlycsoportba kerülj vele."

Minden egyes szó égetett, és úgy éreztem, mintha egy kés szúródna mélyebbre az amúgy is sebzett lelkembe.

"Ő egy Alfa, te pedig csak egy senki vagy" - folytatta Jessica, a hangja tele volt gúnnyal, arrogáns vigyorral az arcán. "Soha nem alacsonyodna le, hogy egy olyan emberrel társuljon, mint te."

A barátai egyetértően bólogattak; az arcukon elgörbült a megvetés.

"Igen, csak nézz a tükörbe!" - mondta egyikük.

"Lucas sosem esne bele egy olyan lányba, aki sérült áru" - mondta egy másik közülük.

Hagytam, hogy a sértegetéseik az egyik fülükön keresztül, a másikon pedig kifelé menjenek.

Nem volt újdonság hallani, hogy törékenynek tartanak. Egész tanévben farkatlan torzszülöttnek neveztek.

Szóval, kínzásuk közepette, mint mindig, most is megpróbáltam megóvni összetört önbecsülésem maradványait a fejemben.

Egyszerűen csak más vagyok. Megtalálom a magam útját ebben a világban.

Úgy fogok tűnni, mint akit nem zavarnak a kegyetlen szavaik és fenyegető pillantásaik, mert nem vagyok az a gyenge lány, akinek gondolnak.De ez a bátorítás gyorsan elszállt, amikor Jessica egyik barátja észrevette a remegő kezemben szorongatott naplót.

"Várj, ez egy napló?" - gúnyolódott a barát, gúnyosan mutogatva a dédelgetett holmimra. "Még mindig naplót vezetsz?"

Gúnyos nevetésük visszhangzott az ebédlőben, ami még jobban felerősítette az elszigeteltség és a sebezhetőség érzését.

A gúnyolódásuk súlya azzal fenyegetett, hogy összetör, de erőt vettem magamon, hogy hátralépjek, és kétségbeesetten próbáltam védekezni a gúnyolódásuk ellen.

"Csak hagyjatok békén" - mondtam annyi bátorsággal, amennyire csak tudtam.

Kérésemtől meg sem hatódva Jessica előrevetette magát, és megpróbálta kikapni a naplót a kezemből.

Gyorsan kitértem előle, sikerült elkerülnöm őt, megvédve a privát gondolataim szentélyét.

Nem engedhetem, hogy Jessica meglássa a naplómat. Mindent rögzített, ami anyámmal történt, és mindazt, amit Jessica és a többi diák tett velem. Olyan szavakat tartalmazott, amelyekkel bátorítottam magam az évek során, amikor "farkas nélküli különcnek" bélyegeztek.

Az érzelmeim és a könnyeim nem hoznak nekik együttérzést. Ha valami, akkor még több gúnyolódást fognak Jessica részéről kiváltani.

"Nem rejtheted el előlem a Lucas iránti érzéseidet - gúnyolódott Jessica, a hangjában nyilvánvaló bosszúság, miközben csökkentette a köztünk lévő távolságot. "Tudom, milyen érzés. Tudod, Lucas és én nagyon közel álltunk egymáshoz. Ő a volt barátom, és biztos vagyok benne, hogy még mindig nem tudja elfelejteni azokat a... kellemes pillanatokat, amiket együtt töltöttünk."

Egy gombóc képződött a torkomban, és nagyot nyeltem, megdöbbentett a felfedezés, hogy Lucasnak valaha viszonya volt Jessicával.

Az egyetlen ember ebben az iskolában, akiről azt hittem, hogy esetleg tisztelhet engem, talán nem is különbözik Jessicától.

Az illúzióim ezer darabra törtek, ahogy a talaj összeomlani látszott alattam.

A kétségbeesés elöntötte az ereimet, arra sarkallva, hogy ellenálljak.

Megráztam a fejem, és szorosabban szorítottam a naplót, védekezően a mellkasomhoz szorítva.

"Nem" - sikerült suttognom, a hangom remegett a dacosságtól.

Kitartottam, nem voltam hajlandó engedni a követeléseiknek.

De ahogy Jessica fenyegető szemébe néztem, rájöttem, hogy már nem csak egy számkivetett vagyok; most már ki vagyok szolgáltatva a szörnyű szeszélyeiknek.

Jessica újabb lépést tett előre, ujjai a nyakamban lógó finom kristálynyaklánc köré tekeredtek.

Egy hirtelen rántással erősen meghúzta, letépte rólam a nyakláncot, és elszakította a törékeny szálat, amely anyám emlékéhez kötött.

A nyakam fájdalmasan csípett, ahogy a döbbenet és a düh átjárta a testemet, és heves elszántságot gyújtott bennem.

"Add vissza!" Kiabáltam, a hangom a düh és a kétségbeesés keverékétől remegett.

Anyám nyaklánca olyan sokat jelentett nekem. Ez volt az egyik kevés dolog, ami még megmaradt tőle, és ő adta nekem, hogy megtartsam és becsben tartsam.

Amikor megláttam a nyakláncot Jessica kezében, felforrt a vérem.

Nem volt elég méltó arra, hogy ezt tartsa magánál.

Jessica óvatlanul odadobta a nyakláncot az egyik barátnőjének, aki diadalmas vigyorral kapta el.Elkezdték a "tartsd el" játékot játszani, minden alkalommal, amikor megpróbáltam visszaszerezni a nyakláncot, és élvezték a gyötrelmemet.

Minden egyes sikertelen kísérlet, hogy visszaszerezzem anyám értékes nyakláncát, csak fokozta a fájdalmat, ami azzal fenyegetett, hogy felemészt.

Könnyek gyűltek a szemembe, elhomályosítva a látásomat, ahogy a kötekedésük nyomasztott.

Nem akartam sírni, de nem tehettem az elkerülhetetlen érzés ellen.

Rájöttem a kegyetlen valóságra, hogy könyörtelen zaklatásuk áldozatává váltam.

És ők soha nem fogják abbahagyni.

Minél jobban ellenálltam, annál jobban élvezték a szenvedésemet, és annál hangosabb lett a nevetésük.

Magamat hibáztattam ezért a helyzetért, a megbánás a szívemet marcangolta.

Ha figyelmen kívül hagytam volna a Lucasról szóló kérdéseiket, talán elkerülhető lett volna ez a kínszenvedés.

Talán elsétálhattam volna, és ők békén hagytak volna?

De akkor viszont, mikor döntöttek már úgy, hogy békén hagynak, és nem kínoznak?

Pontosan, soha.

És most megfosztottak a méltóságomtól és anyám nyakláncától.

A bizonytalanság elnyelt.

Vajon visszakapom-e valaha a naplómat és a nyakláncomat? A tárgyakat, amelyek jogosan az enyémek voltak.

Hirtelen a nyaklánc átrepült a levegőben, és valaki más kezében landolt.

Megdöbbenve megfordultam, készen arra, hogy visszaszerezzem a nyakláncot, csakhogy mellkassal előre ütköztem azzal, aki elkapta.

"Kérem, adja vissza" - könyörögtem.

"Ez a tiéd?"

Az ismerős hangot hallva felnéztem, könnyes szemem egy mély óceánkék szempárral találkozott, amely megmagyarázhatatlan melegséget sugárzott.

Lucas volt az.


4. fejezet

Az ebédlőben mindenki meglepődött, hogy Lucas ott állt, de senki sem lepődött meg jobban, mint én.

Magasan állt, és szinte úgy nézett ki, mint egy bukott angyal, sötét haja keretezte az arca szélét. Ragyogó kék szemei ragyogtak, ahogy az ebédlőben lévő diákokat fürkészte.

A szívem kihagyott egy ütemet, amikor láttam, ahogy Jessica, képtelen volt visszafogni az izgalmát, gyakorlatilag Lucasnak vetette magát.

"Lucas, ezt nem fogod kitalálni!" Jessica felkiáltott, a hangját várakozással fűszerezve. "Shana épp most vallotta be neked, hogy végtelenül szerelmes beléd!"

Lucas felém fordította a tekintetét, és kíváncsian felvonta a szemöldökét.

Szúrós kék szemei most az enyémre szegeződtek, és éreztem, hogy elpirulok a figyelme alatt.

Még mindig finoman tartotta a kezében anyám nyakláncát, ujjai végigjárták annak bonyolult mintázatát.

A hangom hangosabban szólalt meg, mint akartam, amikor megszólaltam, kétségbeesetten próbáltam tisztázni a félreértést. "Nem, én soha nem mondtam ilyet! Ez az egész csak egy pletyka. Ennyi!"

Lenéztem a kezében lévő nyakláncra: "Visszakaphatnám a nyakláncomat?".

Lucas nem ellenkezett, és visszaadta nekem a nyakláncot, az ujjaink röviden összeértek.

Ahogy elhúzódott, elsétált a csapata többi tagjával, egy csapatnyi ember, akiket észre sem vettem, hűséges követőként követte őt.

Eközben Jessica és a csatlósai követték a példáját, kuncogva és nevetve rajtam, miközben elsétáltak.

Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Lucas még népszerűbb, mint azt kezdetben gondoltam.

Úgy tűnt, mindenki vagy a barátja akar lenni, vagy randizni vele, vagy egyszerűen csak vele akar lenni.

Anyám nyakláncát szorosan a kezembe szorítva úgy döntöttem, hogy elhagyom az ebédlőt, és a mosdóban keresek vigaszt.

Szükségem volt egy pillanatra, hogy összeszedjem a gondolataimat, és feldolgozzam az érzelmek örvényét, ami az imént felemésztett.

Ez volt a második alkalom, hogy Lucas a segítségemre sietett.

Abban a néhány hétben, amit ebben az iskolában töltöttem, senki sem mutatott kedvességet, amíg Lucas meg nem jelent az életemben.

Hálát és hálát éreztem iránta, még akkor is, ha nem voltam biztos benne, hogy az útjaink még egyszer keresztezik egymást.

De egy vonakodó beismerés ott motoszkált a gondolataimban, visszhangozva Jessica szavait.

Lucas és én tagadhatatlanul különbözőek voltunk. Minden, amit az imént tett, valószínűleg semmit sem jelentett neki.

Ő volt a népszerű alfakapitány, míg én csak a farkas nélküli lány voltam, akit egy megmagyarázhatatlan átok terhel, ami a fejem felett lógott.

És talán Jessicának igaza volt...

Soha nem társult volna egy farkas nélküli lánnyal.

Magam mögött hagyva a mosdót, a szekrényem felé vettem az irányt. Miután kinyitottam, gyorsan elfogyasztottam egy szendvicset, amit a táskámban tároltam, az agyamat a nap eseményei foglalkoztatták.

Ahogy ettem, egyfajta nyugtalanság kúszott át rajtam.

Úgy döntöttem, hogy a legjobb, ha a naplómat a szekrényben hagyom, és egy határozott puffanással becsuktam.

A gondolat, hogy Jessica és a csatlósai felfedezik a naplómat, és behatolnak a legszemélyesebb gondolataimba, végigfutott rajtam a hideg.

Nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy belekukkantanak a belső világomba, és szétszakítják a törékeny falakat, amelyeket magamnak építettem.Eltökélten kerestem a könyvtárat, és végigsétáltam a folyosón, a szememmel a környéket fürkészve, hogy megbizonyosodjak róla, hogy Jessica és a cimborái nem ólálkodnak a közelben.

A jelenlétük mindig a gúny és a kegyetlenség olyan levegőjét hozta magával, amit el akartam kerülni.

Ahogy azonban befordultam a sarkon, olyan jelenet tárult elém, amire nem voltam felkészülve.

Két alak állt szokatlanul közel egymáshoz, bizalmas beszélgetésbe zárva.

Jessica és Lucas volt az.

Ösztönösen elfordultam, és elrejtettem az arcom, mindenáron kerülve a figyelmüket.

De mielőtt még egy lépést is tehettem volna, Lucas hangja átvágta a levegőt, és egyenesen hozzám szólt.

"Hé!"

Megdöbbenve néztem át a vállam felett, és láttam, hogy Lucas tekintete rám szegeződik.

Jessica keresztbe fonta a karját, ajkán ravasz mosoly játszott, láthatóan élvezte a lehetőséget, hogy tanúja lehet az interakciónknak.

Lucas félénk arckifejezése érzelmek keveredéséről árulkodott, ahogy tetőtől talpig tanulmányozott. "Nézd, megértem, hogy lehet, hogy belém vagy zúgva, de nem érdekel".

Tátva maradt a szám, sokkolt a felfedezés, amivel Jessica etethette őt.

"Lucas, nem tudom, mit mondott neked Jessica, de nem vagyok beléd zúgva. I-"

Ismét félbeszakítva engem, Lucas elhessegette a szavaimat, és a számtalan másik lány közé sorolt, akik állítólag egy múló kedvesség után belezúgtak.

"Láttam már ilyet korábban is" - mondta Lucas. "A lányok mindig félreértik a dolgot."

Gyorsan elővette a telefonját, és megmutatta nekem ugyanazt a képet, amit Jessica mutatott korábban a hokipályán, ezzel csak tovább fokozva a pletykákat, amelyek már futótűzként terjedtek.

A megaláztatás mélyen égett bennem, amit Jessica halk füttyögése és a kellemetlenségemben való nyilvánvaló gyönyörködése csak fokozott.

"De ez nem igaz!" Kiáltottam vissza neki. "Tudod, hogy csak annyit mondtam neked, hogy..."

"Egyelőre ez csak pletyka, de a képből látom, hogy kétségbeesetten kerestél..." - folytatta Lucas. "Azt akarom, hogy emlékezz arra, hogy soha semmi sem történhet köztünk. Szóval, csak kérlek, ments meg ettől a pletykától."

Dühödten elpördültem tőlük, nem voltam hajlandó Lucashoz méltó válaszra méltatni.

Hogy merte feltételezni, hogy ugyanúgy vonzódom hozzá, mint a többi lány, és látványosságot csinál belőlem mindenki szórakoztatására?

Annyira el volt telve magával!

Abban a pillanatban ő volt az arrogáns alfa megtestesítője, aki nem törődött senki más érzéseivel, csak a sajátjaival.

Egy teljes és totális alfa-lyuk!

Nem gondolta volna, hogy egy napra elég volt a zaklatásom?

Az a hitem, hogy Lucas egyike lehet annak a kevés kedves léleknek ebben az iskolában, számtalan darabra tört össze.

Fájdalmasan világossá vált, hogy a bizalom ritka árucikk ezeken a falakon belül.

Az egyetlen dolog, amiben igazam volt, az az volt, hogy ő teljesen más ember volt, mint az én Lucasom. Az én Macim.

Rájöttem, hogy még Lucas sem mentes attól a szörnyűségtől, ami ebben az iskolában minden diákot jellemzett.

Ami azt jelentette, hogy valószínűleg mindig egyedül leszek.

Mivel nem voltam hajlandó tovább kitenni magam a gúnyolódásuknak, úgy döntöttem, hogy teljesen elhagyom a könyvtárat, és odakint keresem a vigaszt, hogy a friss levegőn kitisztuljanak a zaklatott gondolataim.Nem sokkal a magányos sétám után a telefonomra pillantottam, hogy megnézzem az időt, és rájöttem, hogy a délutáni óráim hamarosan kezdődnek.

Nehéz szívvel léptem be újra az iskolába, és a szekrényem felé vettem az irányt, hogy felvegyem a tankönyveimet.

Ahogy azonban közeledtem hozzá, a sokk hulláma söpört végig rajtam.

A szekrényem nyitva volt.

Kétségbeesetten kotorásztam a tartalmában, kétségbeesetten remélve, hogy minden a helyén van még.

Minden ott volt, kivéve egy nagyon fontos dolgot...

A naplóm hiányzott.

Valaki betört a szekrényembe és ellopta.

A szentélyem, legmélyebb félelmeim és vágyaim tárháza rossz kezekbe került.

A sebezhetőség és a betörés, amit éreztem, nyomasztó volt, és a gyomrom mélyére süllyedtem.

Pánik fogott el, amikor felismertem a lehetséges következményeket.

Meg kellett találnom a naplómat, méghozzá gyorsan.


5. fejezet

A szekrényemet erőszakkal kinyitották, ami abból látszott, hogy már nem is tudtam becsukni.

A zárat teljesen szétroncsolták és használhatatlanná tették, és a gyomrom mélyére süllyedtem.

A szorongás elsöprő hulláma söpört végig rajtam, amikor rájöttem, hogy bárkinél is volt a naplóm, most már minden személyes és magánéleti titkom a birtokában van.

A gondolat, hogy a legmélyebb gondolataim, a zaklatási élményeim részletei, a magamhoz írt bátorító szavak és a szívből jövő rajzaim az egész iskola elé kerülhetnek, megdobogtatta a szívemet.

Tudtam, hogy ha valaki úgy dönt, hogy nyilvánosságra hozza, egyszer s mindenkorra nevetség tárgyává válok.

És miért ne osztanák meg ezt az információt?

Elvégre én voltam a farkaslány, az örök vesztes, a kitaszított, aki a zaklatás elsődleges célpontja volt.

Pánikom közepette egy emlék villant fel az agyamban.

Az a fotó volt rólam és Medvéről, az egyetlen képem róla.

Egyszerre volt bennem vigasztalás és aggodalom, ahogy elgondolkodtam a lehetséges következményeken, ha ez a fotó nyilvánosságra kerül.

Aztán ott volt Lucas rajza a naplómban...

Káromkodtam az orrom alatt, mert rájöttem, hogy ha nyilvánosságra kerülne az a rajz, mindenki azt feltételezné, hogy megszállottan szerelmes vagyok belé.

Ez egy abszolút rémálom volt.

Félve indultam az órára, éberen figyeltem minden diákot, aki mellett elhaladtam, kétségbeesetten kutatva az eltűnt naplóm nyomát.

Kinél lehetett?

Ki volt a felelős a magánéletem megsértéséért?

De ahogy beléptem az osztályterembe, féktelen nevetés hangja ütötte meg a fülemet, ami azonnal elszállította a reményeimet.

Tömeg gyűlt össze a terem hátsó részében, és ott volt ő, Jessica, aki hangosan olvasta a naplóbejegyzéseimet, és élvezte az osztálytársaim mulatságát.

Jessica tekintete találkozott az enyémmel, amikor odamentem hozzá, de ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, hamisan duzzogott, és a szívére tette a kezét.

"Shana, nem is tudtam, hogy ennyit panaszkodsz rám a kis naplódban" - gúnyolódott, élvezve a sebezhetőségemet. "Igazán elszomorít, hogy ezt hallom."

A szavai tőrként hatottak, de az egyik osztálytársa mérges pillantása csak fokozta a megaláztatásomat.

Miközben Jessica a naplómat lapozgatta, rábukkant arra az oldalra, ahol Lucast alfafiguraként rajzoltam le.

A vigyora egyre szélesebb lett, ahogy gúnyolódott rajtam: - A fenébe, Shana, mindannyian tudtuk, hogy belezúgtál Lucasba, de ez? Te tényleg megszállott vagy. Szerelmes vagy belé, ugye?"

Hallgattam, megértettem, hogy a dühöm és a megaláztatásom csak tovább szítja Jessica gyötrelmeit.

Ne izgasd fel még jobban a reakcióddal, Shana. Tanulj a tapasztalataidból.

A nő megcsóválta a fejét, az arckifejezése megváltozott, ahogy észrevette, hogy nem reagálok.

"Ó, és nézd, mit találtunk még - gúnyolódott, miközben elővette a képet rólam és Medvéről. "Régebben olyan élénk voltál, olyan erős és napbarnított. Teljesen más embernek tűntél akkoriban, tele ígéretekkel. Mi történt veled?"Csavaros vigyorral folytatta: - És ki ez itt veled a képen? A kövér barátod? Ti ketten aranyos pár lennétek... Egy ilyen törékeny, megtört kis izé, mint te, egy nagydarab, izmos férfival, aki valószínűleg szét tudna zúzni."

Jessica egyik kegyencéből egy dermesztő felvetés tört elő. "Meg kellene osztanod ezeket a bejegyzéseket az iskola csoportos chatjén! Mindenkinek tudnia kell az igazságot a farkas nélküli lányról."

"Micsoda csodálatos ötlet!" Jessica felkiáltott, miközben megörökítette a Lucasról készült rajzom és a Medvével készült gyerekkori pillanatképem fotóit.

A telefonja "whoosh" hangja megerősítette, hogy a káros üzenetet elküldték.

Keményen küzdöttem, hogy elnyomjam az érzelmeimet, és olyan hevesen haraptam az ajkamra, hogy attól féltem, vér fog folyni.

De a düh, a megaláztatás és a kétségbeesés felgyülemlett bennem, és azzal fenyegetett, hogy bármelyik pillanatban felrobbanhat.

Miközben Jessica a naplóm egy újabb oldalát lapozgatta, és kényelembe helyezte magát, lazán keresztbe tette a lábát.

"Az anyád meghalt" - jelentette ki szenvtelenül, a hangjából hiányzott az együttérzés.

Úgy jelentette ki, mintha ez vitathatatlan tény lenne, nem törődve a fájdalommal, amit okozott.

"Miattad halt meg?" Jessica érdeklődött, a tekintete engem vizsgált. "Mivel te farkas nélküli vagy, meg minden... A balszerencséd biztosan átragadt rá."

Mély levegőt vettem, és megpróbáltam megnyugodni.

"Te ölted meg az anyádat, Shana?"

A vádaskodás súlya elviselhetetlen volt.

Fékezhetetlen dührohamomban Jessica felé vetettem magam, és a kezem egy hangos pofonnal érintette az arcát, amely visszhangzott a szobában.

A csípés a tenyeremben semmi sem volt ahhoz az elégtételhez képest, hogy egy pillanatra elhallgattattam őt.

"Ne merészelj az anyámról beszélni!" Ordítottam, a hangom tele volt gyötrelemmel.

De diadalom rövid életű volt. Egy pillanat alatt Jessica egyik kegyence erőszakkal a földre lökött, és a fejemet a padlóhoz csapta.

Az ütéstől csengett a fülem, és mielőtt visszanyerhettem volna a nyugalmamat, egy másik személy bordán rúgott, fokozva a kínjaimat.

Miközben a támadás folytatódott, az ajtóból egy alfa hangja morajlott, figyelmet parancsolva, és hátborzongató csendet idézve elő.

Jessica megdermedt, egy lépést hátrált tőlem, a terem többi tagja pedig tiszteletből lehajtotta a fejét.

Valószínűleg azért, mert hiányzott belőlem a belső farkas, az ősi lényeg, amely meghatározta a farkasok létét, nem hatott rám az Alfa hangjának parancsoló rezonanciája.

Zavartan és zavartan felpillantottam, és a szemem egy szúrós kék szempárral találkozott.

Lucas volt az.

Nagyon helytelennek tartották, hogy egy Alfa nyilvánosan használja a parancsoló hangját, mivel ez hatással lehet a körülötte lévő többi Bétára és Omegára.

De Lucas úgy tűnt, nem zavarja a konvenció, nem törődik a lehetséges következményekkel.

Lucas utat tört magának a diákok között, elsöpörte Jessicát, és rendíthetetlen figyelmét rám irányította.

Nem tudtam felfogni a tekintetéből tükröződő aggodalmat.

Megérintettem a homlokomat, és éreztem, hogy valami nedves és meleg csöpög lefelé.Az ujjbegyemet vér festi, ami egy olyan sérülésre utal, amit korábban nem vettem észre.

Lucas habozás nélkül a karjába vett, védelmezően bölcselt, mielőtt gyorsan kilépett volna az osztályteremből.

Szédülés öntött el, és a körülöttem lévő világ elmosódott, ahogy küzdöttem, hogy eszméletemnél maradjak.

"Hová viszel?" Sikerült megkérdeznem, a hangom gyenge volt és remegett.

"Segítek neked" - válaszolta Lucas, a hangja tele volt őszinteséggel.

"Miért?" Érdeklődtem, a kezem a tarkójába kapaszkodott a stabilitás érdekében. "Azt hittem, azt mondtad, hogy maradjak távol tőled."

"Emlékszel még a kis szomszéd Medvére?" Lucas megkérdezte, a tekintete nem hagyta el az enyémet.

Az ujjai szorosabbra szorították a szorításukat a combom alatt.

A felismerés hulláma rázott át, és hirtelen minden a helyére került.

Lucas ajkát őszinte mosoly díszíti, amely nagyban különbözött a korábbi kacér mosolyától.

Melegséget és hitelességet sugárzott, ami megnyugtató érzést keltett bennem.

"Shana, te ott voltál nekem, amikor szükségem volt rád. Most rajtam a sor, hogy ott legyek neked."

Megdöbbenve pislogtam, és azon kaptam magam, hogy Medve ismerős arcát bámulom...

a pufók arcú, ragadós mosolyú, ragyogó kék szemű legjobb barátoméba, akiről azt hittem, hogy elvesztettem.

"Tényleg te vagy az?" Kérdeztem, a hangom tele volt hitetlenkedéssel és csodálattal, nem tudtam, hogy ez a pillanat a valóság vagy a fejsérülésem terméke. "Tényleg te vagy az én Medvém?"

--


Itt csak korlátozott számú fejezet helyezhető el, kattintson a gombra a folytatáshoz "A hoki alfa volt a gyerekkori szerelmem"

(Amikor megnyitja az alkalmazást, automatikusan a könyvre ugrik).

❤️Kattintson ide több izgalmas tartalom olvasásához❤️Kattintson ide több izgalmas tartalom olvasásához